Sunday, October 12, 2014

Avent Natural Newborn Starter Set

Assalamualaikum,

Hari ni Ecah nak update berkenaan barang baby. Alhamdulillah dah masuk 31 weeks kandungan Ecah. So, barang-barang baby kena lah sedia ye tak? Ecah baru pick up barang dekat dealer. Ecah beli online je botol susu Avent ni. Kenapa online? Sebab dah survey kat kedai dan expo mahal lah. Kebetulan owner page Avent tu kawan Ecah and dia duduk UK. Barang-barang memang direct dari sana.

Korang kena rajin survey page ni sebab selalu harga barang dia berubah-ubah. Nak link dia?


Masa Ecah beli harga RM 129. Then, bulan September drop ke RM125. Harga sekarang?? Not sure. Kena tanya admin. Hehehe. So bawah ni barang dia. Tunjuk kotak je lah yer. Malas nak keluarkn dari kotak.



Ada 4 botol. Yang 9 oz boleh pakai bila dah besar sikit. Yang 4 oz guna masa kecik aka new born. Ok, masa pantang takde lah nak kasi botol terus. Guna time nak kerja nanti. Ecah ni ibu yang bekerjaya. Beli lah siap-siap. Lagipun siap ada puting and berus cuci botol. 


Sunday, September 28, 2014

Setelah Sekian Lama Blog & Nuffnang Bersarang

Assalamualaikum readers,

I hope you guys in a pink of health. Cewahh, speaking macam nak buat karangan surat tak rasmi rasanya. Sambil menghadap News Feed facebook, terbaca salah satu status Abang Ben Ashaari yang berbunyi begini :



Tetiba teringat nak buka Nuffang tengok apa yang ada. Blog pun dah lama tak hidup. Update pun jarang-jarang. So, let's check it out!


Alhamdulillah, ada lah juga dari takde kan? Nak cash out ke nak biarkan je? Biarkan je la. Cash out pun mesti sehari boleh habis duit tu. So, berbalik kepada persoalan Abang Ben tu, berbaloi ke? It's depends on the situation and own's perspective. Kalau blogger tu rajin, memang nak buat duit atau income dari blog, then I think it's not worth it. Sebabnya memang kena rajin dan selalu join aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang, then need to know how to tackle their's interest.

Kalau blogger macam saya ni yang suam-suam kuku dan tak mengharapkan sangat income dari blog then it should be ok. Kalau rajin sikit, banyak lah masuk. Malas?? Hmm, ada ke kerja yang senang kat dalam donia ini? Fikir-fikir sendiri lah yer.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails