Wednesday, February 18, 2015

Bottle and Food Warmer Lazada

Assalamualaikum,

Hari ni Ecah nak bercerita satu lagi pengalaman Ecah membeli secara online. Kali ini masih lagi berborak mengenai Lazada. Yes, Ecah beli online lagi di Lazada. Apa puka barang yang Ecah beli lagi ye? Tadaaa.



Ecah beli bottle and food warmer jenama Autumnz. Harga dia RM78.80 and no delivery charge. Payment method yang Ecah guna masih lagi cash on delivery (COD). Ecah order 15/02/2015 dan barang sampai hari rabu 18/02/2015. Ecah order hari Ahad dan diproses hari Isnin lah. Memang Lazada mentioned expected goods akan sampai within 3-8 working days. Cepat lah kan?

Ok, nak usha lagi dekat Lazada. Sejak ada baby ni lagi suka shopping online. Tapi lagi suka kalau dapat jalan-jalan. End up nak barang lain beli barang lain. Pengajaran to myself juga.








Sunday, February 15, 2015

Autumnz Passion dan Lazada Malaysia


Post dibuat dah lama tapi tak pernah nak publish. Alkisahnya nak cerita pengalaman membeli di lazada dan pengalaman menggunakan Autumn Passion breastpump.

So, mesti ada yang terfikir kenapa beli online? Tak takut kena tipu ke? Ok, Ecah dah beberapa kali beli barang dekat lazada and setakat ni tak mengecewakan. So, kuatkan hati, tawakkal dan akhirnya berjaya memiliki set breastpump dengan harga yang murah. Dah penat survey dah kat lazada. Ecah tunggu waktu yang dia jua dengan harga murah. Selalu survey harga dia RM459. Sekali hari tu bukak tengok harga dia RM349. Tanpa fikir panjang terus beli dan beruntungnya rasa sebab it's COD (cash on delivery). Barang dah sampai baru bayar. Ok lah kan dari dah bayar tapi barang tak sampai. So, it is come with the package. Ada set pump, manual pump, ice pack, storage botol ada 4, beg cooler yang sekarang ni digunakan letak barang mekap anak Ecah.

Ok, sekarang nak bercerita pengalaman guna breastpump autumnz passion. Mula-mula pakai agak stress dan rasa menyesal sebabnya susu dapat sikit dan sakit. Ok, salah sendiri sebab tak menimba ilmu mengepam. Memang akan sakit mula-mula. Then setelah guna beberapa kali ok jer. Kemudian timbul kekesalan sebab rasa rugi beli yang ada double pump ni means boleh pam kedua-dua belah serentak. Ok, then salah lagi sebab bila dah tak rasa sakit slumber jer Ecah pam dua-dua belah. Mak siap cakap dah macam perah susu lembu. Ok mak such a joke di siang hari. Setelah guna
double pam beberapa kali, hasilnya sangat memuaskan dan jimat masa.

 Guna powerbank pun boleh. Sekarang Ecah pam di mana-mana sahaja. Bawah ni pula hasil menuai untuk petang ni. Pam 10 minit dapat banyak tu. Alhamdulillah rezeki anak Ecah. So, pendek kata tak menyesal beli di lazada dan tak menyesal beli breastpump auto passion.










LinkWithin

Related Posts with Thumbnails